28 Disember 2010

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"


SATU,kasih nan abadi,tiada tandingi,DIA yang SATU.....

kaulah SATU-SATUnya,di antara berjuta....

hanyalah SATU...yang bertakhta di hatiku....

ONE,just like a dream come true...

saaaatu darab satu....SATU!

ni sume lirik lagu yang ade kaitan ngan SATU,tp aku xtau ape kaitan lirik2 ni dengan contest yang aku dapat ni...

maseh kat QUIYYUM sbb tag aku..:)



nak tau detail,cek kat sini..


hadiah pon best gak..bilik aku pon xde lagi perhiasan yang mahal2..

harap2 menang la ye...


aku mau tag :



p/s-aleen,ko kne buat sbb ko still ade byk mase terluang kan..hehe

27 Disember 2010

mood patriotik


dari malam ahad lagi,aku xhenti2 tersenyum bangga+puas+hepi+lega..

banyak sebab sebenarnya..antaranya:

1)dpt jumpe LU

2)INDONESIA terkulai layu di BUKIT JALIL!!


so,let pictures do the talking!





courtesy of hidayah khazani





pic of the day......























2nd leg ari rabu,pukul 8..jom tgk ramai2!




p/s-sangat suka hati!

24 Disember 2010

PERSEDIAAN MENGHADAPI FINAL AFF SUZUKI CUP DI BUKIT JALIL!!!!


counting days,ladies n gentleman!!

2 more days to go!!

jadi,aku nak bagi tips la untuk mereka2 yang baru 1st time nak pergi stadium ni kan (terutama sekali kat LU) tentang apa yang HARUS DIBAWA semasa di stadium kelak..jangan ketawa,sebab benda-benda ni sangat penting!!!!

1)
yang ni xkan la xtau kan..kalau anda tidak memakai jersi MALAYSIA,pasti anda akan merasa amat amat amat amat amat menyesal nanti..percayalah cakap saya..

2)
ini juga perlu,terutamanya ketika tamat separuh masa pertama..setelah penat menjerit,bersorak,mencarut,mesti anda akan merasa dahaga+lapar..jadi,tunggu apa lagi,serbu lah gerai2 yang ada di luar stadium!

3)
yang ini optional..kalau anda seorang yang gila-gila macam saya,anda disarankan membawa alat ini..tapi der,skang ni zaman moden..pe barang men tiup2..skang men tekan je beb!
nak tengok "senjata" aku? amek hang!PONN PONN!!!







4)
alamak,terbalik la plak..hee..xpe ar..ini yang penting tau..tanpa tiket ini,anda hanya layak menonton bola di kedai2 mamak sahaja..kenapa saya tunjuk 2 keping tiket sahaja?jeng3x!


LU punye la pon...





last but not least,

makan dulu sebelum masuk stadium..da kenyang,baru la semangat nak mencarut bersorak tok malaysia kan..



itu sahaja entri saya untuk kali ini..akhir kata,majulah sukan untuk negara!!


cuba teka,siapakah pemain bolasepak negara yang memakai jersi bernombor 8?
sape dpt jwb,aku blanje tiket final..ade lebih 2 ni..cepat2!!!

20 Disember 2010

akhirnya,LU datang gak jumpe GUA!!





aku xkire,

demam ke,
sakit perut ke,
motor rosak ke,
duit elaun xmasuk lg ke,
xde membe ke,
PMS ke,
period ke,
senggugut ke,

aku nak pergi jugak!

kalau la aku ni PERDANA MENTERI, memang aku wajibkan semua rakyat malaysia ni pergi jugak..

tapi aku hanya seorang pelajar kolej swasta(bukan IPTA ok..:P)

xkisah la..aku nak pergi jugak..

even kalau ade pergaduhan pon,aku rela..

jadi,jom kita pergi ramai2!!!

aku gerak pagi,dlm pukul 10..jumpe di sane..

PS-buat lu,gua da xsabar nak 1 by 1 ngan lu ni..gua nak buat perhitungan dgn lu!!!

lu dtg pakai baju same ngan gua tau!!



kenangan semi final terhebat sepanjang aku jadi penonton bola sepak malaysia


JUMPA DI BUKIT JALIL!



eh,ade name aku??

malaysia lawan indonesia ke SPARTA PRAGUE versi uniten ni??

18 Disember 2010

ANUGERAH BUDAK COMEL


thnx cik anis sbb tag saye award ni!


NICK NAME UNTUK PEMBERI AWARD :
CIK ANIS YG CHUBBY

UCAPAN KEPADA PEMBERI AWARD
LEPAS NI,TAG LA BYK2 LG K!


6 PEBERET SINGER :
PARAMORE
WINGS
SNSD(WTF?)
HUJAN
PENYANYI LAGU UNITEN
MAHER ZAIN





TAG AWARD NI KEPADA :

16 Disember 2010

lelaki memang TUKANG MASAK yang handal!





DIA yang suruh aku letak gambar ni...

tolong jangan salah tafsir maksud gambar ini..






































p/s-totally agreed!!!



14 Disember 2010

entri untuk kau,PEREMPUAN!!!!!!



aku tengah beremosi ni!

sorry kalau bahasa agak kasar..jiwa kacau,nak buat camne kan..


lu=awak
gua=saya

woi!nape lu buat gua camni?lu tau x lu da buat ati gua susah tau!
sekarang ni gua da xbole sabar..gua nak lu datang sini jumpe gua,kite setel sume masalah ni..
gua da xboleh nak pendam lame2 ni..kalau dipendam lame2,mau meladung gua kat bilik ni..
tu je la pesanan gua untuk lu!


lu pikir la masak2 bile mau jumpe gua!xyah nk angkut ramai2..

kite jmpe one-by-one je k!!!

























damn!gua rindu kat lu!!!!!!!










12 Disember 2010

FEEL FREE TO FLY CONTEST : BARANGAN BODY SHOP UNTUK DIMENANGI






memandangkan aku pnye AMORITO pun dah tinggal sikit,aku pon berminat la nak join contest ni..mana la tau ade rezeki kan..ni hadiah dia..dapat no 3 pon jadi la..tapi kalo no 1 pon lagi la ok kan..:P


1 x 1st Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM100.00

1 x 2nd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 60.00

1 x 3rd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 40.00



SEMPOI HABAQ HANG!



gambar ni dirakamkan semasa karnival sukan cendana pada tahun 2009 (kot)..yang melompat bagai nak rak tu bukan aku..aku yang tukang ambil gambar je..hehe




aku nak tag..



p/s:sebarang pertanyaan,boleh la cek kat sini

10 Disember 2010

HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH?


sekuel daripada carita ZOMBI KAMPUNG PISANG..
jalan cerita yang sempoi..
masih mengekalkan AWIE sebagai teraju utama..
tiada AC MIZAL & QUE HAIDAR..
tapi ade JOHAN!i loike...



courtesy of mr google

courtesy of ceritadimataku

sinopsis cerita ini versi FADHLISIPADLE

awie(aku lupe name watak dia) baru balik dari singapore,kerja kat sana..dia da ada wawasan sekarang ni,walaupun tak ada SPM..die berjiran dengan KAK LIMAH..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
itu je la sinopsis aku..malas la nak cerita panjang2..nanti bosan..kalo nak tau,pergi la tgk wayang..

P/S-kalau ade sesiapa yang nk tgk kat THE MINES ataupun ALAMANDA, roger2 la aku k!

07 Disember 2010

TEBALKAH IMAN AKU?


aku jumpe ikhsan mlm semalam...

die kate ade barang baek nk tunjuk..

aku cakap jangan..

dia paksa jugak..

aku kata jangan...

dia tetap paksa...

aku kata jangan..

die pujuk aku..

"barang elok ni bro..dara lagi tu..bergetah lagi..xde sape yang pernah try..rugi kalau tak angkut..kalo aku jadi kau,da lama aku angkat bawak balik rumah"

"mahal sangat la bro..barang baru,xkan xboleh kurang kot..first time aku nk angkat ni.."

"ko punya pasal,aku bagi diskaun separuh harga..amacam?kalau ko xnak,menyangap la ko kat rumah nnt"

"huisy,iman aku mantap la bro"

"kau xpayah nk bohong aku..aku tau la budak2 muda cam korang ni..aku pon pernah muda jugak..aku da biasa la berurusan ngan benda2 ni..kalo kawan2 ko tgk ko bawak balik dia,pergh!!!
konfirm diorang jelez"

"ok la..deal!"

akhirnya,aku terpaksa menurut kata ikhsan...maafkan aku..iman aku tak setebal mana...


kalau korang kat tempat aku,mesti korang pon akan wat bende yang sama...










99 inggit je beb! rugi kalau xbeli

03 Disember 2010

berkecamuk HATI ini






pic taken from en.mardian


gambar yang membuatkan emosi aku berubah...



amek hang lagi seketoi
.



tolong jangan fikir yang bukan-bukan..aku belum cukup dewasa ketika itu..





p/s-pergilah tengok wayang cite 2 alam the warrior's day..best!



30 November 2010

seandainya PICASSO masih hidup

gamba kat atas ni xde apape kaitan ngan entri ni ok..


sumpah,aku xbohong..
kalau picasso hidup lagi,die pon akan bersetuju dengan aku..
bukan aku nak mereka-reka cerita,tapi inilah kenyataannya..
aku xkisah,kalau ada yang xbersetuju dengan pendapat aku..

tapi aku yakin,picasso akan berdiri teguh menyokong pendapat aku...

tapi benda ni subjektif..

ada yang tersenyum,ada yang nak beli,dan ada pula yang pengsan!(dialog 3 abdul)




















apa pendapat korang?

CANTIK X?


24 November 2010

THE SECOND CHANCE


ni antara quote2 yg famous time orientasi kat UNITEN

-PLEASE OBSERVE A MOMENT OF SILENT
-ALL STUDENT,PLEASE RISE
-MAY I HAVE YOUR ATTENTION?
-PLEASE BE QUIET!

tipikal orientasi di sekolah,universiti&universiti kat malaysia ni..tapi nak wat camne kan..nama pon pelajar BARU, kena la tahan benda2 mcm ni..

bagi bekas pelajar ALG12 DALAM NEGARA, aku rase kite memg sgt2 assabiah giler time orientasi..sampai2 kat registrar office je,nmpak QUIYYUM ngan KHAIRUL SYUKRI nga lepak2..nmpak plak HOZEFA ZAMIER,pastu ade RASHIDI dtg bsama2 RAJA FAIROL yang sedang menanti kehadiran TARMIZI,AFIQ dan HAFIZ NAIM..FARAHEIN dtg bwk awek,tp ZAIFUL FADLY cakap AMIR EHSAN xnk duduk hostel..

complete~~

malas nk cerita psl orientasi..sumpah xseronok dgr talk yang boring..
nasib baik makanan terbaek dari ladang..

target kami:
-DEAN LIST SEM INI
-PERFORM SCORUN
-HAVE FUN AT UNITEN!

harap2 kami boleh..doa2 la tok kami ye kawan2!

bilik pon tiptop..aku sebilik ngan blogger terhebat di besout A.K.A QUIYYUM..memg tetiap mlm aku xbole tido awal la sbb kne mlayan pillow talk ngan die..

isnin depan da stat kelas..risau jugak sbnrnye sbb da dkat 3 bulan xsentuh buku..

inilah landasan baru untuk aku..lupakan semua yang sudah berlalu..ini masa untuk maju ke depan..

hidup xboleh selalu kat atas je....kan padle?



Aku benci german aku xkan lupa deutsch sampai bila2..

12 November 2010

YES!!!

alhamdulillah,selesai sudah semuanya..

aku ada lebih kurang 10 hari lagi sebelum aku diisytiharkan sebagai PELAJAR KOLEJ SWASTA!!

harap2 semuanya berjalan lancar..

sorry sbb lame x update..aku agak bz ar..incik streamyx pon blom sampai uma lagi..da letih aku mencuri wifi jiran aku ni..adoi..

again..PUFF!!!ITS ALL OVER..

U CAN DO IT,FADHLI!

03 November 2010

tagged by QUIYYUM

LOKASI-mcdonald banting

memandangkan aku free,dan wifi di mcd juge free,maka dapat la aku menunaikan hajat quiyyum yang ingin mengetahui 25 fakta tentang diri ini..

senanye aku da pnah buat mende ni..refer kat sini kalo nk tau..

tp xpe ar..aku buat lg skali..

1-aku berjaya menghabiskan novel 'BUMI CINTA' hasil tulisan habiburrhman el-shirazy dlm mase 1 ari je..(yakni pada 2/11/2010)
2-aku da boleh main gitar,walaupun xde la power sgt..try tgk ni..
3-aku minat PARAMORE,sejak aku g konsert die ritu..refer post ni.

4-aku tringin nk beli skinny pull n bear..nyesal ritu xnk bli time jln2 kat pavi..eff!
5-is currently not an oversea student..
6-tgh mencuba tok mengkhatamkan tv series HOW I MET YOUR MOTHER.
7-suke karaoke,tp ngan memembe ar..
8-aku pernah menyanyi lagu DAS BESTE kat depan orang german..da la lari key..bantai je r..
9-aku gila ayam
10-aku allergik seafood.
11-aku rindukan 3IXORA 2005
12-aku gian main futsal
13-aku kuat bersin..rummate aku msti tau hal ni
14-penggemar barangan bundle..e.g-andy warhol,keith haring,jean michel basquiat
15-aku masih blom dapat lesen lagi tok bwk kete dari parent aku,walaupon aku da dapat lesen dari JPJ..xtau nape..
16-im taken..wink2!
17-aku degil
18-aku suka bace suratkabar KOSMO! sbb cerite die simple n padat
19-aku xpndai ngomong jowo,walaupun aku ni anak jawa..
20-aku paam kalo org cakap jawa,tp aku xreti nk balas ape yg die cakap dlm bhse jawa..ngek sgguh saye ni..
21-ade sebuah laptop acer yang hampir menemui ajal..asek BERDARAH je skrin lappy aku..
22-suke mkn coklat
23-kuat makan
24-xsuke sayur
25-da pandai makan sambal..

puff!!!

siap pon..nk tag sape eyh..

MANTOL

cukup la tu eyh..xmo ramai2

02 November 2010

AMANAH ORANG

salam..lama xupdate blog ni..
aritu aku dapat emel dari pakcik aku a.k.a pakcik job..jadi,aku rase cam xtenang lak selagi xsampaikan amanah die..

to QUIYYUM, kalo aku ade mase n wi-fi free,aku buat tag tu k!


Salam peringatan…..

''Jangan B
erbangga dengan Calvin Klien & Armani Exchange anda kerana….
P
akaian Terakhir anda adalah Kain Kafan…& perfume anda adalah kapur barus..

'' Jangan B
erbangga dengan BMW & Caldina GTfour anda kerana….
K
enderaan terakhir anda adalah Keranda yang akan diusung

'' Jangan B
erbangga dengan Banglo dan Condo anda kerana….
T
empat Peristirehat anda yang terakhir adalah Kubur..

'' Jangan B
erbangga dengan Kehenseman atau Kecantikan anda kerana…..
Akhirnya Hanya m
enjadi santapan si Cacing dan Serangga....


p/s-pakcik,angah da sampaikan amanah ni..

26 Oktober 2010

SENYUM!

Senyum 5x

#Chorus (najwa)
Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Verse 1 (malique)

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

(Malique)
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

#Chorus (najwa)
Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Verse 2 (malique)
Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

#Chorus (najwa)
Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

raggamufflin outro (najwa)

Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum


P/S-lagu ni cam best je...

24 Oktober 2010

simple post

mls nk type byk2..gamba pon xde..juz nk gtau yg aku,tom,jandal,kbod,azwan,melati,uub pegi cerakah pagi td..iterang joging,cycling,swimming,buli melati kat kolam..bez2..

man united,chelsea,arsenal,liverpool menang...

kelantan vs n9 final piala malaysia..

bsok balik banting..

uma da ade streamyx,xyah nk g on9 kat mcd lg..

ngantok..

tdo dl..gud nite!

23 Oktober 2010

NICE FACTS..

We All Know TAJ MAHAL As Symbol Of Love

But The Other Lesser Known Facts are:

1. Mumtaz Was Shahjahan's 4th Wife Out Of His 7 Wives.

2. Shahjahan Killed Mumtaz's Husband To Marry Her
!

3. Mumtaz Died In Her 14th Delivery
!

4. He Then Married Mumtaz's Sister
!

Question Arises Where The HELL IS THE LOVE??

21 Oktober 2010

as i promise

seperti yang dijanjikan,setelah puas mencarut dan mengarut,dpt gak aku upload gamba2 ni..tapi xbyk ar,sbb aku malas,dan malas,dan malas...edit pon pakai photoscape je..hehe..pape pon,enjoy!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.












aku nk cite sket psl gambo last skali ni..die memg lelaki yang paling bertuah la mlm tu..dpt naik stage,amek gamba ngan hayley lak tu..jelez2...tp apakan daya..die beli tiket mahal..aku ulang, TIKET MAHAL.....

itu saje tok post kali ni..br lpas tgk muvi PIRANHA ngan tom,azwan,kbod,jandal...best3..

20 Oktober 2010

ITS PARAMORE,BABY!

paramore....pa-ra-more!!!

sumpah best..xtipu..walaupon aku duduk kat seat yg paling murah,tp aku dpt duduk..haha!ape gune beli tiket mahal2,tp xbole nk duduk..(saje nk sedapkan ati)

mereka sangat PUNCTUAL..aku ulangi,PUNCTUAL..
konsert start pkol 8 stgh,8.27 dorg da smpai..

moment hayley william kuar dari kete tu memg sgt mengujakan..nmpak je rambut kaler merah,kompom tu hayley..comel ar die tu..

ni antara quote die mlm tu..

"Welcome to the family.. We sucked you in and we never gonna let you out!"

best2..

opening act by Y2K,tp dsbabkan kitorg msuk lmbt,xdpt tgk performance dorg..tp xpe,bukan tu tujuan utama aku dtg STADIUM BUKIT JALIL...hehe..

most of da song aku pnah dengar,tp xsemua lagu aku dpt sing along..al maklum la,xcukup mase nk mghayati lirik lgu dorg...

ade la 5,6 lagu yg aku ingat2 lupe..nk contoh?amek ko..

byk lg ar..

1st song lagu ignorance..memg sangat happening!(sbb aku ingt lirik lagu tu)..

tp ade technical problem time dorg main akustik..microphone hayley xkuar bunyik la plak..

abes konsert,ingt nk carik la bju wat souvenir..tup2,tinggal saiz bapak2 je...padan muke ko padle..sape soh xnk bli awal2..
abes konsert,ni la xtvt aku..

lepak andalus,mkn briyani chicken,tgk bola,tdo bilik kulai kat vista komanwel,btolak balik ke s.alam pkol 8 pagi,smpai s.alam pkol 10..

itu saja utk ari ini..sori xde gamba,blom abes edit lg..aku xsaba nk post cite ni senanye...da siap edit,aku post k!


18 Oktober 2010

ade ke jual baju lelaki?



FOREVER 21...
pernah dengar?
pernah lihat?
pernah datang?


setahu saya, kedai tu jual pakaian wanita saje...tp kan,ade sorg mamat ni,die g shoping kat situ...
saket kuat mamat ni agaknye...

nk tgk sape die?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
inilah mamat tu!!!!
terok betol....

17 Oktober 2010

PANAS!PANAS!PANAS!!!!!!!

anda suke dgn lagu tema blog saye?
ingin menyanyikannye sendiri,tapi xtau kod lagunye?

jangan risau,anda xperlu taip ON AUBURN ataupun ON PERFECTTWO, sbb saya dapat membantu anda secara percuma!!

mari!mari!

tabnye senang saje,tp kepada sesiapa yg xtau ape itu tab,lantak pi la kat hang..
ade aku kesah?hehe

ini la die!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
   1 + 2 + 3 + 4 +   1 + 2 + 3 + 4 +   1 + 2 + 3 + 4 +   1 + 2 + 3 + 4 +
E|-----------------|-5---5---5---5---|-7---7---7---7---|-8---8---8---8---|
B|-8---8---8---8---|-7---7---7---7---|-8---8---8---8---|-8---8---8---8---|
G|-7---7---7---7---|-7---7---7---7---|-9---9---9---9---|-----------------|
D|-----------------|-----------------|-----------------|-----------------|
A|-----------------|-----------------|-----------------|-----------------|
E|-----------------|-----------------|-----------------|-----------------|


anda hanya perlu pluck gitar anda mengikut tab di atas sehingga habis lagu ini..

mudah?sangat mudah!!