31 Mac 2010

kalo asek slalu menang pon xbole jugak..

mlm td,pkol 8 suku,aku,bapak,zaki,raje ngan mijan btolak dr kolej cemare dgn 1 harapan,1 tujuan, 1 destinasi..(da mcm dialog AF la plak),yakni mnyaksikan perlawanan sparuh akhir 1 antare selangor menentang negeri sembilan...walaupon ujan renyai2 drpd ptg,tp kitorg redah jgak...semangat pnye pasal..

ksudahannye,selangor kalah 2-1..

aku xkesah selangor kalah..adat la tu kan..(nk sedapkan ati je)..tp yg aku xpuas ati,knp bile slangor msokkan gol,pnyokong bsorak mcm mnang piale dunie..tp bile selangor bolos,pnyokong ngutuk player2 mcm dorg tu ibarat kuli batak dorg,yg boleh dimaki hamun,dihercik,dicerca sewenang wenangnye..aku xcakp sume,tp segelintir je yg brperangai cam ni..nk kate xmatang,memasing da bejanggut...

CMON LA MALAYSIA!

spatotnye bile time2 slangor nga under pressure,pnyokong ptotnye bg dorg smgt,bia dorg brmotivasi tok dptkan gol..ni tak..asek mnyumpah seranah je kejenye...smpai ade awek tu mngutuk player slgr cam s**l..awek oh awek,harap rambot ko je lawa..cane la balak ko ley sangkot kat ko eyh...

ni 1 hal lg..kalo da kalah,xyah ar nk pcahkan krusi..wat ilang tenage je nk pcahkan krusi tu..aku ngaku,dulu aku pnah pcahkan krusi mse slgr lwn kedah time aku form 2..tp mse tu aku bebudak ag..blom baligh ag kot...so myb pbuatan 'nakal' aku boleh dimaafkan..tp mlm td,dpn mate aku,ade pakcik tu,umo die aku agk2 dlm 50-an kot,sukati die je pcahkan krusi,pastu baling kat pnyokong slgr..da la kantoi,pastu die bole wat dunno je..ape die ingt die sorg je ke yg baya tiket kat stadium tu...
PAKCIK,ORG LEN PON BAYA RM10 GAK,TP XPECAHKAN KERUSI PON..!!!!
nsib bek aku xbwk kamera (ingt nk pnjm dslr hidayah,tp xbrani nk mnx)..kalo x,memg aku da post gmba pakcik tu kat facebook...

so,ksimpulannye,slgr men mlm tu memg best..hope sbtu ni slgr ley pulun btol2...






p/s-gmba kete tu aku amek mse odw nk g tgk slgr lwn pos msia ritu..sje je nk gtau yg kete ferrari pon bole lalu jalan kebun,xkan kete proton xbole kan?

p/s-man u pon kalah 2-1 ngan bayern...myb xde luck kot..

26 Mac 2010

intec i-code 2010

seingat aku la,last time ak msok long stance run ni mse aku form 5, kat SASER..
seingat aku la,last time aku mnang long distance run ni mse aku form 3, kat SMK BANTING..
seingat aku la,pncpaian tbaek aku tok long distance run ni kalo xsilap aku no 19,mse aku form 2, kat SMK BANTING...taim 2 nadz cabar aku,kalo aku dpt top 20,die nk bg aku 2inggit(kdkt pnye gemok..2ingget je..)so,dsbbkan ak dpt no 19,dgn berat atinye die tpakse bg aku 2 ingget..

tp 2 dulu....

pada tanggal 27 mac 2010,1 sejarah br telah trcipta dlm diari hidup MUHAMMAD FADHLI BIN ROSLI...

stlh sekian lame bersare dlm arena merentas desa ni,akhirnye,pd pkol 9.15 pg(kalo xsilap aku)aku bjaye mnamatkan acare charity run yg dianjurkan oleh HIKING & CAMPING CLUB (HACC)!!

senanye xtlintas lgsg dlm kpale aku nk join larian ni..da la wat ari sbtu,pkol 7stgh lak tu...da la mlm td bntai men ftsal smpai pkol 1,pastu lyan novel 9 NYAWA (maseh incik apis sbb bg pnjam kat aku),last2 pkol 2suku br aku tdo...celik2 mate,da pkol 6.45..

aku msok larian ni pon sbb mantan presiden HACC,incik syah ridzuan A.K.A syah sudeyh yg iye2 ajk aku lari sesame ngan die..nk spport membe pnye psl,aku pon stuju je la..last2,die cancel nk lari..nk jge checkpoint lak katenye..aku pnyela geram taim tu..da la pelari2 yg ade sumenye wat2 muke power..(memg power pon)..nseb bek la ade ajee ngan bokop..xde la aku jadi kere sumbang kat situ..

lpas je cikgu Hasan lpaskan ktorg,c ajee lari sblh mnyblh ngan aku..ni antare dialog2 awal die b4 stat ktorg lari..

ajee-"dle,ko lari sesame ngan aku tau..aku da lame xlari jaoh2 ni"
aku-"orait2.."
ajee-"kite lari kat blakang2 je..dorg power2 doe"
aku-"orait2"

tp bile stat je lari,ajee tros tggalkan aku...memg siot pnye membe...

aku dpt no.........tah la..ak pon xtau..abes je lari,aku tros bla g cemare..c ajee dpt no 4,bokop lak dpt no 8..aku myb no belasan kot...ok la tu....

pastu pkol spuloh lbey kbod kol,soh dtg intec,men dodgeball..
aku memg geram kat c prahlad melayu tu (bkan prahlad nambiyaar klas ALG 12 Hamburg eyh)
sbb die baling bola kne tpat kat kpale aku...kalo ko bce blog ni (kompom ko xbce,sbb ko xknal aku pon),aku geram kat ko!!

tghri lak,msok umah antu..

takot?

haha..xtakot lgsg..klaka adela..

aku,zam,jawe,mc,jandal..

sesume komen yg uma antu tu xseram,tp prop die memg terbaek..

aku plg suke part yg last,sbb gaye antu ju-on tu memg mnjadi ar!(tp aku tetap xtakot..hee)

sblm blk,g kat booth bnatang exotic lak..aku berkenan kat binatang ni..name die SUGAR GLIDER...bkan sugar daddy,bkan sugar cane,bkan juge sugar love cookies tau..
bnatang ni ala2 chipmunk ar...nk lbey info?klik sini..xpon sini..ataupon sini..

mlmnye kua ngan hidayah,tgk solomon cane...

pkol 1 stgh br smpai cmare..lpak blik tv,tgk man u vs bolton...half time,blk bilik,tgk kbod nga bsoh bju...

tdo!!

tu la xtvt aku spnjg 27 mac 2010...sekian,time kaseh...

23 Mac 2010

happy birthday,sweetie..


I thank your parents for giving me the person that will make me happy I was born myself.
Happy birthday to the one I love with all my heart and soul.
No love can ever replace the one I feel for you. I thank you for coming into my life.

Happy birthday!

21 Mac 2010

thanx,honey...

i got an e-mail from hidayah,n its quite interestin,i would say..

When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.
Lee Majors

After marriage, husband and wife become two sides of a coin; they just can't face each other, but still they stay together.
Al Gore

By all means marry. If you get a good wife, you'll be happy. If you get a bad one, you'll become a philosopher.
Socrates

Woman inspires us to great things, and prevents us from achieving them.
Mike Tyson

The great question... which I have not been able to answer... is, "What does a woman want?
George Clooney

I had some words with my wife, and she had some paragraphs with me.
Bill Clinton

"Some people ask the secret of our long marriage. We take time to go to a restaurant two times a week. A little candlelight, dinner, soft music and dancing. She goes Tuesdays, I go Fridays."
George W. Bush

"I don't worry about terrorism. I was married for two years."
Rudy Giuliani

"There's a way of transferring funds that is even faster than electronic banking. It's called marriage."
Michael Jordan

"I've had bad luck with all my wives. The first one left me and the second one didn’t.” The third gave me more children!
Donald Trump

Two secrets to keep your marriage brimming
1. Whenever you're wrong, admit it,
2. Whenever you're right, shut up.
Shaquille O’Neal

The most effective way to remember your wife's birthday is to forget it once...
Kobe Bryant

You know what I did before I married? Anything I wanted to.
David Hasselhoff

My wife and I were happy for twenty years. Then we met.
Alec Baldwin

A good wife always forgives her husband when she's wrong.
Barack Obama

Marriage is the only war where one sleeps with the enemy.
Tommy Lee

A man inserted an 'ad' in the classifieds: "Wife wanted". Next day he received a hundred letters. They all said the same thing: "You can have mine."
Brad Pitt

First Guy (proudly): "My wife's an angel!"
Second Guy: "You're lucky, mine's still alive."
Jimmy Kimmel

“Honey, what happened to ‘ladies first’?” Husband replies, “That’s the reason why the world’s a mess today, because a lady went first!”

David Letterman

“First there’s the promise ring, then the engagement ring, then the wedding ring...soon after....comes Suffer...ing!

Jay Leno

SEND THIS TO ALL THE GUYS TO GIVE THEM A GOOD LAUGH......AND TO THOSE LADIES ( and also men ...) WITH A
SENSE OF HUMOUR WHO CAN HANDLE IT!!!!!!!

18 Mac 2010

kenangan lalu...














taken from syamil's fb..

kalau aku kat tmpat abah...

satu ari,smbil2 aku ngan abh nga bkebun kat teluk bunut,dtg seorg apek smbl tgnnye memegang rokok...

apek-lu xmau jual same saya ka
abah-brapa lu brani beli?
apek-saya open 1.5K
abah-(terdiam sejenak)
aku-(wat muke blur sbb xpaam dorg bncang ape)
apek-so camne bos?jadi ke x?
abah-(smbil mghela nafas pnjang)murah sgt la pek..2.5 la...
apek-(terkejut)..mahalnya!kwn2 pon mau mahal ka...
abah-(senyum saje)..kalo lu xmau,sy xkesah..ank2 sy pon ade 3 org,ley tlg sy lg...
apek-sy blk rumah bncang dl bole ka
abah-bole3..xde hal..
aku-(tersnyum..br paam)

ingtkan dorg nga berurusniage pasl ape td..ingtkan abh nk jual aku kat siam ke kan..hehe..ghupenye mende len..korg tau x dorg bncg psl ape??kalo xtau,nnt msj la aku eyh..

tp kalo la aku jd abah,memg knfirm aku stuju dgn offer apek tu..1.5K tu beb..!

tp abah bkn jnis mcm aku..abah ni teliti sket...

abah pkir anak2 die..zaman skang ni bkan sng nk ade tanah...(opppps..pecah lobang dorg cite psl tnh)..

abh bkn jnis materialistik..abh xkesah psl duit..abh ksah psl ank2 ie...

aku sayang abah!

p/s=pg td aku tman abh ukur tanah kat teluk bunut..rajen x anak abah sorg ni?(wlaupon abah hampir majok sbb aku bgn lmbt pg td..hehe)

17 Mac 2010

such a long journey (:


12th march 2010-13th march 2010...


all the way from selangor to pahang then to kl and back to selangor again...


all happen in 24 hours without any further planning...


the journey goes right after trial A-LEVEL...




posing....;p



click2...



sejuknyer.........




showing off.....;p

can still feel the awesome-ness and the tiredness from the journey...=p

13 Mac 2010

tagged by FAIQAH

thnx faiqah 4 taggin me..!hee..

1. Bekas kekasih saya adalah:
die...tp skang pggil ko je

2. Saya sedang mendengar
lgu dear god,by avenged sevenfold

3. Mungkin saya patut:
mandi..ni pon br pas men ftsal senanye

4. Saya suka:
men futsal!

5. Sahabat-sahabat baik saya:
AHLI DINGGA DINGGA DONGGIE

6. Saya tak faham:
Xphm tajok astrofizik..cam haram

7. Saya kehilangan:
hard disk yg mngndungi byk gile sentimental value

8. Ramai yang berkata:
padle,ko ni bile nk fly?(aku ckp mnympah kalo org tnye camtu)

9. Makna nama saya:
Kelebihanku

10. Cinta itu adalah:
LIEBE,auf deutsch

11. Di suatu tempat, seseorang sedang:
menanti kepulangan anaknye yg tersayang..wndu tomyam mama!

12. Saya akan cuba:
lpas A-LEVEL!insyaallah

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud:
smpai bile bile?

14. Telefon bimbit saya:
nokia saje..

15. Bila saya terjaga dari tidur:
tgk jam da pkol bape..

16. Saya paling meluat apabila:
stdy pnat2,tp exam xley nk jwb gak..sape yg bsala eyh?

17. Pesta/Parti adalah:
satu xtvt tok mereke yg da dewase

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah:
kucing saye..name die KAKAK

19. Peringkat umur paling menyeronokkan bagi saya ialah:
15 taon..memg enjoy gile..da la nakal xingt..xstdy sgt pon,tetau dpt strght a's..(nk bgge sket eyh)

20. Hari ini:
sy bjln sejaoh bape kilometer tah,dr pudu ke ktm bank negare...spe la pnye keje ni agknye...

21. Malam ini saya akan:
trnsfer gamba2 di rafi bistro

22. Esok pula saya akan:
bgn awl & pulang ke BANTING!

23. Saya betul-betul ingin:
TERBANG...!

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini:
tetibe je sy tersenyum sndiri..u noe it,hon..

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan:
banting pon ok gak..ade boling lg...

26. Makanan Barat atau Jepun:
dedue xbest,sbb xde tomyam

27. Bilik yang terang atau gelap:
sy ni fleksibel..memane pon bole

28. Makanan segera adalah:
maggie kari..pergh..!

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
nvm,u juz play..im going to my room..(ak ckp kat org somalia yg xpuas ati kat aku sbb aku xnk join team die..hoho..xcaye tnye mantol)

30. Siapa yang anda mahu Tag?
tah la..sape nk buat,buat la eyh..

10 Mac 2010

bakal berakhir x lame lg...

tggal 2 paper je lg ni...

tp bkan paper cikai2 pnye..

2 paper ni mcm yg plg hardcore la dlm sesume paper yg aku da amek,yakni
PHYSICS UNIT 5 & CHEMISTRY UNIT 5...

gud luck padle!

teros pndg ke hadapan!

06 Mac 2010

puas hati beb!

selangor menang wei!

bkan 1
bkan 2
bkan 3

tp 4-0!

hehe...

congratz selangor..kpade team kedah,korg memg hebat,tp selangor lg hebat...ni ikhlas dari aku...
kalo xpcaye,bkak link ni...

berbaloi2 aku g stadium mlm td..

kpade incik quiyyum a.k.a bapak, ko memg rugi sbb xnk ikut aku mlm td...


pnjaring gol ke3..

ni gamba hiasan je...




05 Mac 2010

pnh dgr x?



merah kuning lambang kebanggaan.....
selangor merancang kejayaan.....
gemuruh sorakan menggegarkan....
cabaran disambut dgn kesungguhan.....

kecemerlangan... kecemerlangan... kecemerlangan jadi kenyataan.....

merah kuning keberanian merempuh segala halangan....
sekali melangkah buktikan kemampuan...
merah kuning keberanian merempuh segala halangan... sekali melangkah buktikan kemampuan selangor darul ehsan....
selangor...!!!!!! darul ehsan....!!!!!

p/s-ni bkan lgu negeri selangor tau..harap maklum

lg 1..mntk maap la kalo dlm 2,3 post aku,aku asek cite psl selangor je..aku excited senanye..bsok nk g stadium,tgk selangor vs kedah...jom tgk rmai2..menang kalah adat pmainan,yg pntg kite ENJOY!

03 Mac 2010

tagged by capiq...again?

Peraturan :
(a) Tulis 23 perkara rawak (random) tentang diri anda (tak kisah ler benda tu fakta ke angan-angan ker cita-cita ker imaginasi ker tentang 'body' ker awek, pakwe, makwe etc.)
(b) Tag lak benda ni kepada rakan blog anda (sekurangnya 5 orang)
(c) Kalau tak ikut peraturan, di mana keseronokan "TAG-TAGGED-TAGGING" ni...

maseh la capiq krna memberi hmwk sebegini rupe di kale aku nga bz trial exam skang ni..tp xpe la..asek ngadap buku pon xley jgak kan...so,gn snang atinye aku myiapkan tugasan ini...

1-da lame aku ngidam nk tuka nset,tp stil xtcapai ag...(special to hidayah khazani)
2-aku suke amek gamba...tp amek gamba org len la..
3-taim kcik2 dulu aku cuke mncurik..haha!pngakuan yg amat berani
4-senanye nme 'PADLE' ni adelah idea drpd cik SHAFAREEZA & UMMU HANANI smase aku drjah 4 lg..dorg memg jaat dowk..smpai skarg ni nme tu mlekat lg..
5-aku kipas-susah-mati SELANGOR FC
6-aku ni sng ksian kat org..tah ye tah x,aku pon xtau la..
7-kalo bole,aku nk balek ke taon 2005,yakni zaman aku form 3..tu la taim yg plg best dlm idup aku..rndu kat dak2 3IXORA 2005..
8-aku malas bsoh bju..haha!tp skang ni da rajen sket kot..
9-aku stil blom mnguasai kmahiran mggosok bju kmeje,wlaopon aku ni bkas dak asrama..siyes dow,lceh gile nk gosok bju kmeje..!
10-dulu aku xpndai mkn mee gune grpu..mkn mee gune tgn je..ngee...
11-aku xmkn sayur sjak aku lahir..so xmgkin aku akn jadi seorang VEGETARIAN satu ari nnt..
12-aku rndu kat kucing aku yg da pon mati dlm awl bln 2 ritu,name die KAKAK...syg sgt kat die..
13-aku gile kucing!
14-aku xmkn sambal..kalo kat uma,mam msti wat laok spesel tok aku sbb kat uma cume aku je yg xmkn smbal..hoho..luv u,mama!
15-cite2 asal aku nk jd akauntan...(mama yg cadang senanye,sbb akauntan mama mase mama keje kat kontena nasional dulu,name die FADHLI)
16-aku kuat tido..kalo kuat tido,mknenye slalu bgn lmbt la kan?kan?hehe..
17-rekod terbaik aku tok boling adelah=158!byk x?hehe..
18-aku pnah dlm smggu,4x g uptown s.alam..tp xbli ape pon..
19-korg msti xpcaye kalo aku ckp yg kos aku amek lsen kete cume RM250 je..haha!murah kan?
20-aku suke kat dak kcik,especially pmpuan..dorg kiut dowk..!
21-dulu aku pnah kne smput taim kcik2 dulu..seksenye ya rabbi......
22-aku ni bkas KETUE PENGAWAS taim skola rndah dulu..
23-taim skola rendah dulu,aku pelat R..haha!

aku mahu tag

1-cik nabila
2-cik faiqah
3-cik wahie..

01 Mac 2010

RED GIANT IS DA BEST!






entry ni mgkin agak bias,tp aku pdulik ape..haha!

aku smemangnye berbangge mnjadi warga malaysia,amnye & khasnye SELANGOR DARUL EHSAN...

aku xkesah la psl politik kat slangor ni,yg pnting,aku org selangor..

dari dulu lg team bola selangor memg hebat..rmai gak star2 yg lahir dr selangor..
knal mokhtar dahari?
knal zainal abidin?
knal azman adnan?
knal rusdi suparman?
knal amri yahyah?

dlm rmai2 tu,cume 2 org je player msia yg prnah mnjaringkan gol mse lwn team fevret aku, manchester united,yakni mokhtar dahari & amri yahyah...dedue tu player selangor,beb....

bkan nk mngecilkan team bola yg lain,tp aku de 1 fakta yg btol2 mmbuatkan aku rase bgge jd kipas-susah-mati selangor..nk tau?

bkak page ni...

kalo rse mls nk bkak page tu, xwori..bia aku explain sket eyh...

web tu die tnjukkan list kelab2 bolasepak yg plg hebat kat dunia..korg msti pkir yg klub2 yg top2 msti cam barca,chelsea,man u, lverpool,real madrid...kan?kan?

yg tu memg da knfirm la...

tp korg msti xsgke, yg selangor pon ade dlm list tu gak senanye....

xpecaye?
xpecaye?
xpecaye?

ni aku ade list team2 yg plg top...


ni sume klub2 yg memg world klas pnye...msti la dorg duk kat atas2 je...

ni pon same gak....


tp yg ni..?
cube try test tgk yg no 299 tu...
nmpak x?
die tulis ape eyh....

mybe no 299 tu mcm da jaoh sgt....tp kalo difikir2 balek, ade ke klub bolasepak len yg pnah dpt rank camni,atau dlm bhse kasarnye,ade ke team len kat msia yg tersenarai kat dlm list ni...

slase lpas,aku g stadium shah alam,tgk slgr lwn klub r vietnam, BECAMEX MINH DUONG...
team vietnam ni kire yg plg kuat la kat vietnam..tp dorg byk pkai player import....

selangor lak rilek je pkai player tempatan..

keputusan match mlm tu...?

0-0

seri...ok la tu dr kalah..memandangkan cume slangor je satu satunye wakil msia yg men tok AFC taon ni..kire bole la dibanggekan drpd psukan msia dulu yg kne blasah berbelas2 ngan team vietnam ni....nak tau sape?ntah la..aku pon xtau..hoho..

pape pon,aku tetap akn mnyokong selangor,xkire la di mane pon aku berade...

merah kuning lambang kebanggaan...!!!!!