27 Januari 2010

TERIMA KASIH TUHAN

hidup ni memg susah nak dijangka...
life is unpredictable..
kita cume mampu merancang,
tp TUHAN yg mnentukan..

2 mggu lpas, byk sgt cite2 yg xbrape gembire untuk aku..
aku ingtkan,mgkin aku ni memg xlayak untuk gmbire agknye..
tp aku salah.
yup2,aku salah..

aku ghase mggu ni adalah hari yg btul2 mggembirakan tok aku...
nak tau knape?
korg tau knape?
korg tau ke?
korg msti xtau kan..

alhamdulillah, aku lulus dlm exam AS CAMBRIDGE ENGLISH & GERMAN LANGUAGE...!

wlaupon result xde la power mane,yg pntg, aku lulus,sbb time trial aritu aku fail..
so,nmpaknye sem ni aku xkan mmbuat sbarang bentuk essay berbahase inggeris untuk satu jgke mase yg agk lame..brape lame,aku pon xpsti..

result kua ari isnin..ptg tu, abes je klas,dak2 bilik aku tros plan nk celebrate kjayaan kitorg dgn pergi menyelam....

bkan menyelam di pusat akuatik s.alam..
bkn mnyelam di pusat membele-belah..
tapi menyelam di BUNDLE2 yg bersepah di PANDAMARAN,KLANG....

memg syok gile la..aku angkut tshirt lacoste kaler itam..rummate aku yg len ade yg dpt skinny jeans,tshirt keith haring..c kbod lak bli tshirt 3 quarter rolling stones..memg rare la bju tu..tp xley lwn 3quarter the beatles aku..haha!

mlm tu,jandal blanje iterg dnner kat mcd..sape soh die nazar blanje iterg kan...so,nseb die la..aku bntai ayam 2 ktoi..besa2 lak tu..kbod mkn prosperity, bapak mkn big mac..1st time rummate aku mkn kat mcd sesame...bak kate nicole, alle zusammen..hoho...

so,the moral of the story,kite jan la ingt yg tuhan tu xadil..kalo kite ditimpa sesuatu yg malang,sume tu cume ujian je tok kite..sape yg dpt mlepasi ujian tu,so tggu je la ganjaran dari DIE...


ni la stdnt alg 12 hamburg



salam 1 malaysia!

13 Januari 2010

mood BERKABUNG

mggu ni memg 1 mggu yg pnuh ngan kisah duka..lgsg xde kisah yg menggembirakan hati ini..

isnin,11/1/2010
aku dpt paper exam last sem.aku da bole agak result die..TERUK GILE NAK MATI!
aku nk gtau kat mama ngan abah pon cam takot2 je..tp aku da gtau awl2 yg sem lpas memg aku xbape cncentrate sgt ngan final sem nye exam sbb aku de external exam yg lg penting..result AS kua 25/1 ni..hrp2 jan la dpt brite duke


selasa,12/1/2010
ptg tu,aku br pas men ftsal.nek2 bilik je,aku tros dpt kol dari mama.ingtkan mama sesaje je nk tnye kaba aku.ghupenye mama nk gtau yg kucing betine ksygn aku,KAKAK, da mati.seram sejuk bdan aku.aku memg syg sgt kat KAKAK,sbb die satu satunye kucing betine yg pnah dibela kat uma aku.slame ni,kalo ade je kucing btine yg msok uma,knfirm kne hambat ngan abah..tp KAKAK ni laen sket..abah pon syg kat die..dlm byk2 fmily aku,kakak yg plg manje ngan aku,smpai kgkdg adik aku pon jelez tgk KAKAK asek nk memanje ngan aku je..slalunye kalo ngan org len,KAKAK memg xngam,tp kalo ngan aku,aku pggil skali je,die tros lari kjar aku..serius ni beb,aku xtipu..aku hmpir mnangis kat dlm bilik air bile mngenangkan kucing ksygn aku yg da xde lg kat dunie ni..KAKAK,angh syg KAKAK smpai bile2..


nmpak x kucing aku?KAKAK duk kat atas ribe adik aku..


rabu,13/1/2010
tghari,dlm pkol 12 stgh,time tu nga klas deutsch..tetibe mama kol.memule aku xmo angkt,tp mc soh aku angkat jgak,mane la tau urgent ke..rupe2nye memg btol urgent. along accident!
skali lagi bdan aku seram sejuk.aku tros dcide nk p hspital pas klas deutsch. nsib bek la ade HOZEFA ZAMER a.k.a ZAM.die la yg anta aku dari INTEC balek ke kolej,sbb aku xbwk moto p INTEC..time kasih la bebyk ZAM..
smpai2 je kat kolej,aku nek bilik,amek kunci moto,pastu tros bertolak p HTAR KLANG. smpai2 je kat hspital,aku tros tpon abah,nk tau no wad along.abah cakap along kat wad 3B.aku nek la tgge,sbb kalo nk tggu lif,memg byk la dose2 aku sbb asek mncarut je time tggu lif.smpai di wad 3B,aku nmpak fmily aku,mak long,mak lang,pak lang, ngan pak cik job nga tggu along..aku tgk along tlantar je kat ats katil.time tu idung along br pas kne cuci ngan jahit. mama cakap along mraung2 mase idung die kne cuci. meremang bulu roma aku bile tbayang nurse2 yg xde blas ksihan nga cuci luke2 kat idung along.
tetibe ngan xsemene2 aku meng'offer'kan diri aku tok jage along mlm tu.memule mama cam xbg sbb bsoknya aku ade klas. aku pon pujuk la mama.aku ckp,bsok kalo xdtg klas pon xpe. agpon aku ksian tgk mama.wlaupon mama xnangis,tp aku tau dlm ati mama,mama sdih tgk anak sulung die xcident.mak long pon de gtau aku yg mama asek nangis je mase along odw dari hsptal bnting ke hsptal klang.kalo da namenye pon ibu,msti la sdih kalo anak die dtimpe kmalangan kan...
ptg tu,dlm pkol 5stgh,kaum krabat aku rmai yg dtg mlawat along.memule mak uteh,pastu anak2 mak lang,kcuali baby je yg xde sbb die da blk uitm mlake,pastu pakcik job lak dtg ngan makcik zura.cik din ngan cik inong pon dtg gak dari banting..stgh jam pastu,kak long ya ngan abg mie dtg..c nazreen ngan sara ade gak,tp guard xbg bdak under age msok...
tepat pkol 7.40,guard suroh sume plawat kluar dari hspital..sblm mama blk bnting,mama psan soh jage along leklok.abah pon bg aku duit sket soh dinner..
pkol 8 stgh,tetibe wak yunus dgn muke slambe msok wad,jmpe along..pdhal guard da marah die soh kua sbb wktu mlawat da abes..wak yunus memg camtu..die bwk waffle ngan buah..nsib bek along nak mkn waffle tu sbb dr pg along xmkn apape lg..
lpas wak yunus blk je,keadaan dlm wad tros jd sunyi..mklm la..hospital la katekan..ade tv,tp xdgr suare..aku pon duk la sbla along,tlg2 apape yg patot..
aku ghase smpai sini je la aku ley cite.aku pon da nantok ni,mlm td xdpt tdo nyenyak..first time tdo kat hspital agknye..
tp sblm tu,ade la sket gamba2 yg aku amek dr pak cik job..

along dlm ambulance

along jeffrey smpat dtg kjap,tolong along

along stil dgn uniform manager mcd

nga briefing psl ape tah

along da tuka uniform

so skang ni aku nk pesan kat diri aku sndiri,atau sesape je la yg ghase2 nk bce psanan ni,lenkali sblm nek moto,pkai helmet siap2..kite mane la bole nak jgke bile kmalangan bole blaku...so,beringat la sblm kne..


06 Januari 2010

hobi baru!

smnjak aku blk ke kolej ni,aku da terpengaruh ngan 1 budaye yg aku sndiri xpasti,elok ke x...
kalo time 2nd sem,aku terpengaruh ngan muzik2 dari the strokes,artic monkeys,etc, tp sem ni aku kmbali ke zaman dahulu kale...sem ni membe aku berjaye pngaruh aku tok meminati sbuah band yg gile2 pnye femes 1dunie pade suatu ketike dahulu.yakni


THE BEATLES


hehe...kalo dedulu aku cume tau 2,3 lagu je dr the beatles ni,skang ni byk gak la yg bkan aku tau je,tp aku hafal la sesket..pnah dgr GET BACK,FLOW AWAY,PAPERBACK WRITER?

lgu2 the beatles ni memg byk giler,ade la dkat 300++..aku pon xabes dgr sesume lg...
ni antare gmba2 yg femes..

aku de bli tshirt gamba dorg nha jalan kat abbey road ni..

ni slh 1 cover album dorg..

nk djadikan cite,time aku blk hostel sbtu lpas, membe aku,azwan, ajk p uptown,usha2 bju kat situ..aku pon on je la..lgpon da xtau nk buat ape lg kat dlm bilik...

smpai2 kt uptown je,aku dpt tutorial free dr die psl bju2 branded yg bole didapati di bundle pade hrge yg murah,tp kalo jual kat mudah.my, kite ley dpt untung dlm 3kali gande...

pnah dgr KEITH HARING?ANDY WARHOL?JEAN MICHEL BASQUIAT?

ni la 3 org designer tshirt yg memg top kat dunie ni..kalo korg p bundle,korg akn mndapati tshirt2 yg dsignnnye drpd dorg ni memg disimpan rapi,n hrgenye xde la mhal sgt, dlm lgkungan 10-30 inggt..aritu aku br pas bli sweater made by keith haring,spuloh inggt je beb..kirenye berbaloi la aku bli pkaian yg branded tp harge xsmahal bju topman....

ni la antare contoh2 tshirt hasil rekaan dorg..










so pasni kalo korg p memane bundle,n korg tjumpe la tshirt2 camni,jan pkir lelame,sambar je tros....

k,chow!

02 Januari 2010