27 Februari 2010

funny!seriously...

copied from this blog..memg best!


Kemalangan Ngeri Yang Pernah Saya Alami

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.

Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!". Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya.

Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua.Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer.

Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu.Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit "Apaan Lu!" dan jatuh ke bumi.

Emak saya menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris."You better watcha up. Ten times more plus ten times, twentytimes i beat you always."Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati.

Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara, "Semua butuh minggir". Orang ramai terperanjat dan semuanya mati.Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Magic sungguh. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati.Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.


gamba ni xde kne mngene tau..sesaje nk promote kezen..hoho

25 Februari 2010

movin to 5x5!

hehehe..

bkan nk sombong,riak,takbur,batak,dll..
skadar nk bkongsi je..

rmai yg xtau...
rmai yg xbrani nk cube...
rmai yg cube sparuh jalan je...
rmai yg da bputus ase...

dulu aku pon tergolong dlm kalangan yg ramai tu la..

tp atas keazaman yg tggi dan dedikasi,aku sggup mnhadapi semue cabaran dan dugaan yg mndatang semate2 tok bjaye...

AHKIRNYA...

dpt gak aku siapkan kiub 5x5x5...




nk kate susah,memg sush la jgak..
nk kate snang,kalo taim da nk siap senang ar..

tp kali ni,aku blaja dari omputih,ape tah name die..tp ak memg bterime kasih la bebyk kat die sbb aja aku setelkan kiub ni..2 thumbs up 4 u,man!(aku blaja kat youtube je senanye..hee)

lpas je aku bjaye siapkan kiub tu,aku tros tuka status aku kat fb..dkat 50 la gak komen..rate2 memuji ksgguhan aku & ade yg myatekan rase minat mereka thadap bidang kiub ni..ecey..

tp ni ade 1 lg bende yg mnarik..kalo korg nk tau,ade sorg membe aku ni,die jdkan page aku sbg rujukan die tok blaja wat 3x3...hehe..pdhal aku pon xpaam ape yg aku tulis senanye..

ape pon,kpade NABILA (die la membe aku tu), nk men mende ni, kne byk bsaba..kalo xsaba,memg almtnye berkecai la kiub tu kne campak kat dinding..aku da byk pngalaman psl mende ni..


tp kan,aku de 1 kemusykilan la..

btol ke org yg men rubic cube ni xde mse dpan?

ni statement yg dkluarkan oleh membe aku la..aku xtau la..tp aku ghase die jelez kot sbb stage 1 cube 3x3 pon die xlpas lg..hahahahahahahahahahaa!

anyway,trial senin ni..wish me luck!

AKU MAHU TERBANG.....

19 Februari 2010

updated!

nothin interestin 2 b updated..
asek terperap dlm bilik, wat hmwk..(smbil on fb..hoho)

muke bosan...

pon muke bosan gak...

17 Februari 2010

16 Februari 2010

cuti?

cuti?
holiday?
enjoy?
lepak?
hang out?
tido?
tgk tv?

..................................................

cuti mggu ni cam xde makne je...
xde mood la nk clbrate holiday..
knape?
mngape?
apsal?
why?
warum?
doshite?

sbbnye.....












TRIAL A-LEVEL BLN 3 NI!
so,xkan xpaam lg kot....


so,gud luck padle..


p/s-aku mahu terbang.......

06 Februari 2010

kau


kau..

lame xchat ngan ko..

kite kwn kan..
kite kan kwn..
kwn kan kite..
kwn kite kan..
kan kite kwn..
kan kwn kite..

apape pon,im lookin 4ward for dat 'metal chopstik'..
hrp2 jd la..
ko pon jan xinvite aku lak..

life is gud,isn't it?


berbasikal di bukit cerakah

sabtu,8feb 2010,dak2 A-Level German seramai 11 org telah pun mencipta 1 sejarah baru dgn berbasikal di bukit cerakah,seksyen 8 kalo xsilap aku...

aku,mc,apis,toch,pali,azwan,raje,ngai,mizi,tom,mizi

syok giler beb...lame xnek beskal rmai2..last time aku nek beskal reramai mse form 4,tu pon sbb nk g skola..mklm la...time tu lesen moto xde lg...

so ni la foto2 yg smpat dirakamkan...







p/s-gamba ni xde kne mngene eyh...hoho

sespe yg bminat nak g men beskal kat cerakah,roger2 la aku...

05 Februari 2010

WOMAN

UPSR-settle
PMR-settle
SPM-settle
AS ENGLISH/AS GERMAN- settle
A/LEVEL-......?
DSH ( Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang)-.....?


byk lg yg blum selesai...tp mslh dtg xhenti2...kuat ke aku nk lalui sesume ni?sensorg lak tu..
mama?abah?along?adek?

perlu ke aku bebankan dorg ngan masalah aku?

saba padle,saba....

ko da 20...bkan dak belasan taon lg..matang la sket...

ich kann alles machen!


du kannst,wenn du willst...

01 Februari 2010

ade berani?

mlm td,bsmaan 1/2/2010,1 sejarah baru telah tercipte..
dak2 bilik aku sumenye da xley tahan..
aku pon da xley nak tahan dorg..
bende ni memg susah nak tahan..

kalo iman sebesa semut je,jgn harap la korg dapt kawal nafsu tu..
kitorg ni memg nafsu gajah sket..

kalo korg brani,korg try bkak link ni...
try la uji tahap keimanan korg...

xpon,bkak link ni plak....

pape hal,contact la aku kalo korg da xley nak kawal nafsu tu eyh...
aku sedie membantu..!

ni muke2 yg cube nak kawal nafsu,tp last2 bungkuih gak..haha!