31 Januari 2011

aku ketemu CINTA yang baru!



alhamdulillah...

misi aku berakhir..

aku berjaya menemukan cinta aku yang terbaru...

tapi aku tak tahu berapa lama cinta aku ini boleh bertahan..

bak kata QUIYYUM..

LOVE IS ALL ABOUT TRUST..

memang betul..

aku yakin,cinta aku ini akan kekal lama,insyaallah..

doa-doa la kebahagiaan kami..

aku xnak CINTA baru aku berdarah seperti mana CINTA aku yang dulu..

buat LU, GUA da xbole nak spend time ngan LU selalu..
LU kene la terima hakikat yang GUA dah ketemu CINTA baru..












aku nak bagi nama ape eyh tok CINTA baru aku ni?


p/s-thnx BABY a.k.a NALIA sbb tman aku!

24 Januari 2011

for you,MAMA







If I could give you diamonds
for each tear you cried for me.
If I could give you sapphires
for each truth you’ve helped me see.
If I could give you rubies
for the heartache that you’ve known
If I could give you pearls
for the wisdom that you’ve shown.
Then you’ll have a treasure, mother,
that would mount up to the skies
That would almost match
the sparkle in your kind and loving eyes.
But I have no pearls, no diamonds,
As I’m sure you’re well aware
So I’ll give you gifts more precious
My devotion, love and care.


God made a wonderful Mother
A Mother who doesn't grow old.
He made her a smile of sunshine,
And a heart of pure gold.
In her cheeks he placed fair roses,
in her eyes, stars that shine.
God made a wonderful Mother,
And that wonderful Mother is mine.


This wish for you Mother
is straight from the heart.
With more special meaning
than words can impart...
May your day hold pleasures
that your fondest of...
And remember each day
you're thought of with Love.


happy birthday,mama

NORZITA BINTI HASSAN

angah sayang mama!




dari anakmu..



23 Januari 2011

"Gieyana Giveaway ~ I'm Look Younger!"




GA from KAK GIE!!

umum mengetahui bahawa aku memg sukeeee sgt kat budak2..

pastu anak KAK GIE yang bername NUREEN NAJWA ni plak amat la cumil,secumil MIA SARA AMANI dan BUDAK KECIK NI...

jadi dengan rasa berbesar hatinya aku join GA dari KAK GIE..

kebetulan,AMORITO aku dah lama habis..

KAK GIE lak boleh offer nak bagi perfume Body Shop..

memang aku xfikir panjang la nak join..

dlm GA ni,kak gie xde la pulak soh aku tag sape2..jadi,
sesape yang nak join GA ni,anda hanya perlu klik pada gamba di atas..

mudah bukan?tapi jangan ambil mudah!

1. Buat 1 entry pasal giveaway ni dengan tajuk "Gieyana Giveaway ~ I'm Look Younger!"...
(letak banner giveaway pada entry dan pastikan kat entry korang ada link terus ke entry contest ini)
2. Jadi follower blog ini...
3. Tinggalkan link entry korang kat ruangan comment entry ni yer...
4. Terbuka buat semua blogger yg mempunyai alamat di Malaysia yer..:)

untuk LU,kalo gua dapat GA dari KAK GIE ni,xyah la gua beli ARMANI CODE eyh...^_^


p/s-akhirnya,aku dapat jugak tgk KHURAFAT malam td..
filem seram melayu yang paling best aku pernah tengok!
rugi woo sape xtgk lagi!!!



19 Januari 2011

LELAKI BACA NOVEL?eeeuwww!


gambar di atas tiada kena mengena dengan entri ini



tipikal..

Seman sedang membaca novel di biliknya,lalu datang Sani sambil menghisap rokok.
Sani-ek eley..bace novel?? xmacho langsung la ko ni Man..Novel ni tok orang pompuan je la..
Seman buat-buat tak layan..
sani-aik?senyap nampak..biar betul ko ni Sani..nak jadi mat jiwang la tu bace novel..


salah ke kalau lelaki baca novel?

xsemua novel itu berkisar tentang cinta..

aku sendiri minat baca novel..

in fact,aku kipas-susah-mati novel2 RAMLEE AWANG MURSHID..






aku xfikir kalau baca novel,perwatakan aku akan berubah..

xkan bila lelaki baca novel, tetibe je dorg pakai skirt?

xkan bila lelaki baca novel,tetibe nama kat ic tukar jadi BINTI?

bukan ke membaca tu amalan yang baik..

baca novel,mcm baca blog juga..

itu saja untuk kali ni..

p/s-cik ILLIANA HIDAYAH, aku da abes bace RAYYAN FANTASI..sangat best!

p/s/s-udah2 la..sok ade TEST MATERIAL..study wei!

p/s/s/s-untuk LU,bile nak kasi gua bace L.A. CANDY?

17 Januari 2011

5 tiket KONSERT JUSTIN BIEBER LIVE IN MALAYSIA untuk yang bertuah!!


Huh?justin bieber?
kenapa dengan justin bieber?
sorry la der,gua tak layan lagu JUSTIN BIEBER la..
saje je bergurau senda..

ade ke sesiapa yang nak tiket konsert mamat ni ke?
kalau nak,sila cari sendiri kerana saya tidak memilikinya,
saya dengar cerita, tiket konsert beliau yang berharga RM400++ telahpun sold out?
WTF???


xkisah la, aku tau ramai yang minat kat die ni..
ade kezen aku siap soh aku buat rambut cam die..mintak maap la bebanyak ye..xdpat la jack..
ni ade gamba yang aku carik kat google..

nak tgk?





courtesy of google & ini..

no offence..aku cuma mahu berkongsi sahaja..

peace to all JB fans..hehe

p/s-nak dgr lagu JB,usha blog ini,tu pon kalo die xtukar lagu lagi ar..


15 Januari 2011

11 Januari 2011

"GiveAway EdY : Awak Busuk!"




AKU BUSUK?
KAU BUSUK?
DIA BUSUK?
SIAPA YANG BUSUK?

lantak la..

ade 1 GA yang aku baru dapat..

tapi kenapa busuk?

itu yang kita tak tau..



thnx 2 quiyyum yg asek tag aku..amat2 hargainya!


syarat2 Sah mandi wajib giveaway ni simple je..klik sini!

nak tag seorang lelaki & seorang wanita ye...


lelaki-mr EB



Kalau sempat,korg buat la ye..:)

dateline 11.59 mlm INI!


08 Januari 2011

BOLEH X ANDA BAYANGKAN?



PERNAH BAYANGKAN TAK?

dalam satu match bola ni,opponent anda hanya perlu seri untuk mara,sedangkan team anda perlu menang..
anda dah leading 2-1,
tiba-tiba,
anda boleh pulak menjaringkan GOL SENDIRI,di hadapan AWEK anda pulak tu yang baru je sampai dari shah alam semata-mata mahu menyaksikan kekasihnya bermain bola sepak..



BOLEH BAYANGKAN TAK?

dalam tekanan yang anda hadapi,dengan ejekan,cemuhan,cacian,sindiran,jelingan disebabkan kebangangan kesilapan anda,

tiba-tiba,
anda di "tackle" oleh pasukan lawan di kotak penalti,
pasukan anda memperoleh sepakan penalti,
dan GOL!
dan team anda MENANG!
saya ulang,
MENANG!

pernah x anda bayangkan?

mesti x pernah kan...

SAYA PERNAH!!!!!!



ok,fine,gamba aku xnmpak...


p/s-besok pagi 2nd round match lwn celtic..
tolong jgn tanye aku team aku menang ke x sok..


P/S-thnx kat LU sebab sanggup datang tengok gua..gua caya sayang sama lu!



03 Januari 2011

CONTEST AKU DAN KACAMATA..





mata ke mata
hati ke hati

dari kerana mata
yang mempunyai kuasa

keunggulan cinta
dari sinar mata

hanya di mata pasti
penuh dengan cerita
hanya di mata kini
dapat satu petanda

kini standing
in the EYES of the world

sampai ku menutup mata....

ok cukup!

aku di tag 1 contest oleh blogger yakni incik QUIYYUM..

simple n pimple je contest die..

hadiah pon masyukkkk..

1st-RM100
2nd-rm80
3rd-rm50
ayuh kita join ramai-ramai..

ada rezeki,menang la..

xde rezeki,cari rezeki lain pulak..

sebarang pertanyaan,boleh dikemukakan di sini..

nama tuan punya contest ni


sori la der,gua xde banyak gamba pakai spek ar..

sebab gua nampak lebih kacak tanpanya..
(itu menurut awek gua la..)


nak tgk gambar?

amacam?

hehe..pancing saje..





















INI LAH DIA! POYO KACAK X?

PAKAI RAYBAN UPTOWN ORI NI!


masa untuk tag!
1)AINIL si gumok!
2)cik TQAH


p/s-cukup2 la tu join contest woi!

01 Januari 2011

HADIAH TAHUN BARU!



salam 2011!

entri pertama aku untuk tahun baru ni..

tahun baru,kena la ceria kan..

so,mulakan entri tahun baru ini dengan kegembiraan..

tapi pelajaran jangan diabaikan..Pegi mampus sama kuiz & test!

berbalik pada tajuk entri aku ni,

aku dapat hadiah dari incik EQBALZACK!!!

tapi saguhati je ar..

xkisah la, aku sapu je...

tapi kalau x kerana dak gemok A.K.A Quiyyum yang tag aku,aku xkan dapat hadiah ni..

thanx rummie!nnt kalau adiah tu sampai,kite kongsi same2!(sounds so gay..:P)

nampak x?aku no 3..:)


ade 1 lagi cite best..

malam tahun baru tu,aku lepak kat TESCO (tesco?bapak hampeh gile ko padle!)

disebabkan kat banting ni cume kat situ je yang ade sambutan tahun baru,so sepupu aku pon ajak la aku g sambut kat sane..

xde apape yang best pon...semuanya benda yang sama..

-MOTOR BESAR
-BAND INDIE YANG BARU NAK NAIK,SUARE CAM ITIK
-DALAM PAPER BGTAU ADE NASH,MAN KIDAL,TAPI MALAM TU CUMA ADA DAUS AF8 JE..


dress up macam nak sambut kat genting je..padahal kat TESCO je pon...budak2 zaman sekarang..

cukup la untuk malam tahun baru..

berita gembira!

LU da ade kat shah alam kan..

senang2 nanti KIDNAP la gua..

uniten ngan s.alam bukan jauh pon..

gua tunggu LU!!

p/s-azam tahun baru?ntah la..korang?