31 Mac 2011

AMARAN KERAS!KOPI MALAYSIA MERBAHAYA!

salam hari khamis..

abaikan tajuk entri di atas. aku hanya bercanda..ooopsss..haha!

aku ditag oleh incik KOPI.
beliau suruh aku cite sket pasal laptop A.K.A CINTA kedua aku selepas LU..


moh dengar cerita aku pasal laptop.

mase aku kat INTEC, member aku ade nak tolak laptop ACER kat aku,harge 950, tapi aku mark up kat abah aku soh bayar 1000..so aku ade untung 50 di situ..hehe..aku bukan jahat,tapi nakal..
setelah hampir 5 ke 6 bulan aku pakai laptop tu, die dah mule buat hal..skrin berdarah la, hang la, speaker xmo bersuare la..ni la akibatnye kalo menipu..tobat aku xmo tipu abah aku lagi pasni..

ini bukan laptop acer aku..
sori aku xde gambar laptop acer tu..


ni nak cite pasal CINTA kedua aku lak.

camni cerite die..

memandangkan aku ni stdent degree in mechanical engineering,so aku perlulah menggunakan sebuah laptop yang cangggih dan hebat supaya aku boleh menginstall software2 yang berkaitan ngan subject mechy ni..

so, kebetulan kat midvalley ade PC fair...aku pon ape lagi..kumpul sesume kezen2 belah mama,bwk sume rmai2 nek ktm g mid..taim tu,pergh! memang nak juling mata aku tengok amoi seksi laptop..ade yang lawa,ade yang comel,ade yang...macam2 ade la senang cerite..

tapi aku dah menyimpan satu tekad dan satu Satu malaysia wawasan. aku hanya aim laptop ASUS je,bukan acer,bukan compaq,bukan vaio dan lain2.. so setelah berforum dan berdebat ngan kezen2,kami bersepakat untuk membeli laptop ASUS A42j..harge?biarlah rahsie...hehe

nak tengok spec?

xnmpak?jap,aku kasi zoom in..







bese2 je laptop ni, asalkan senang untuk kegunaan aku..

aku da install :

autocad
pro/engineer 5.0
microsoft visual studio
adobe photoshop ps3

aku bukan kaki game,so aku cume install PES 2011 je..setelah hampir 3minggu training,kini aku bersedia untuk berlawan PES dengan sesape je..ade berani x?haha!


itu saje..aku mahu mereka2 ni lak kongsi pasal laptop memasing

-QUIYYUM(ko asek cite pasal awek je..skali skale cite ar mende len lak..)
-AIN SYAHIRAH(kawan alia kan?)
-AMNA QADEEJA(lame x berformspring)
-EIN MDTAMIN(yg ni amek secare random)
-MIDORI(baru je kenal ngan beliau semalam)


CE CITE CE CITE...


p/s-aku dah beli bow tie!harap2 kacak la malam nanti...^_^

31 ulasan:

kay_are berkata...

aku baru blaja markup tu ape.. huu student mechi engineering ke? same macam aku r beze nye aku dah grad.. aku nak tido ko up entri baru.. ish ish nasib xkne tag.. kalau x memang cari pasal.. huu (berbulan sudah lappy ku rosak) T_T

yaSMin berkata...

macam2 kisah laptop kau padle. ahahah. bnyk mkn asam garam da neh. hehe. oh ye. sila snap gmbr bersama bowtie. dan blog tntg itu. hehe

♥e'in♥ berkata...

wah2... kemain g b'cerita.. ;p

padle berkata...

kay_are-aku xsmpai ati nk tag ko,nnt ko emo..haha!

padle berkata...

yasmin-worait,kalo aku nmpk kacak mlm tu nnt,akan aku bubuh gmba byk2 smpai ko muntah k!^_^

padle berkata...

e'in-mklm la,lame x menaip la katekan...hehe

Gieyana berkata...

oooo..g survey lappy tgk awek seksi yer..kekeke..

photoshop ps3 r Cs3? confius di sini..:D

Mohd Nor Quiyyum berkata...

thnx 4 tagging.. haha.. nnt ak cte..

aleen aiden berkata...

hahah.mentang2 d tag oleh kopi ye.tajuk en3 nak grand je!hampir terpedaya td.hu3

Myaby berkata...

dulu aku de laptop

pastu kene curik

sejak itu aku boikot laptop












aku tipu je.

aku x boikot.

tapi mmg pas laptop aku hilang. aku x beli baru lg sampai skang.

sodih!

padle berkata...

kak gie-sekali typing error da...hihi..jgn gtau kat org len tau...

zazaw berkata...

aku sayang leptop aku doh

kehkehkehkeheh

habis kacak lah kau nanti pakai bow tie
haha

Amna.Qadeeja berkata...

padle ! taw xpe,rindu nk formspring haha !

adeh,xretila nk bercerita sal my lappy tuh heheh btw thanx tag ngee..nt de mse sy bt okeyh ;D

padle berkata...

quiyyum-cite jgn x cite weh!

padle berkata...

aleen-erk..tertipu ke..sori2..no haert feelin,okeh?hehe

padle berkata...

myaby-adeh..laptop itu satu keperluan kot skang ni...

padle berkata...

zazaw-harap2 kacak la...kalo xkacak,memg aku xkn bubuh gamba ar kat blog ni..

padle berkata...

AQ-hehe..ala,cite je la apape yg bkaitan ngan laptop...buat tau!

azliah mohamed berkata...

kenapa nak beli lappy kena bwk kazen2?haha...ni mesti kes nak pau ni

Anati Soki berkata...

awal2 baca entry.. sioit dah cuak sbb anat suka kopi!!! hehee.. tgk2 nasib baik pasal laptop.. hehehehe...
tuh la padah tipu abah.. ahahaha.. sapa suh tipu.. kan dah kena.. hehehehe...
asus? hehehe.. untuk anat laptop asus and toshiba ialah laptop paling tahan :)

padle berkata...

azliah-huisy..xde la..aku nk soh dorg jadi bodigad aku..maklum la,bwk laptop hrge riban2..hee

padle berkata...

anati-hehe..skang ni aku da jadi buadak baek ar..yup2..tp aku lagi prefer asus..^_^

coffee berkata...

jom lawan pes ngan dak rumah aku. konferm ko tobat tak mo main dah..lol

padle berkata...

kopi-siyes ke weh?aku ni men level regular je..blom smpai top player lagi...hee

FzaIbrahim berkata...

Bak sini RAM tuuu!!! :D

padle berkata...

fza-erk..RAM aku kecik je ar..xbesa mane pon...:p

FzaIbrahim berkata...

lol.
paling besau dh tu T___T

penyejuk hati berkata...

wat suspen je baca tajuk entry..hehe..laptop ni mcm baby jer kan..nk kna jga lek lok..kalau sakit kna gi jmpa doc..xleh panas2..silap mkn ade cacing,kna virus..:P

cik miera berkata...

haha..boleh tahan jugak ko punye laptop..

padle berkata...

penyejuk hati-btol3..sensitip kol lappy ni..naseb bek ar lappy ni blom buat hal lagi...

padle berkata...

cik miera-xde ar..bese2 je...^_^