26 Mac 2010

intec i-code 2010

seingat aku la,last time ak msok long stance run ni mse aku form 5, kat SASER..
seingat aku la,last time aku mnang long distance run ni mse aku form 3, kat SMK BANTING..
seingat aku la,pncpaian tbaek aku tok long distance run ni kalo xsilap aku no 19,mse aku form 2, kat SMK BANTING...taim 2 nadz cabar aku,kalo aku dpt top 20,die nk bg aku 2inggit(kdkt pnye gemok..2ingget je..)so,dsbbkan ak dpt no 19,dgn berat atinye die tpakse bg aku 2 ingget..

tp 2 dulu....

pada tanggal 27 mac 2010,1 sejarah br telah trcipta dlm diari hidup MUHAMMAD FADHLI BIN ROSLI...

stlh sekian lame bersare dlm arena merentas desa ni,akhirnye,pd pkol 9.15 pg(kalo xsilap aku)aku bjaye mnamatkan acare charity run yg dianjurkan oleh HIKING & CAMPING CLUB (HACC)!!

senanye xtlintas lgsg dlm kpale aku nk join larian ni..da la wat ari sbtu,pkol 7stgh lak tu...da la mlm td bntai men ftsal smpai pkol 1,pastu lyan novel 9 NYAWA (maseh incik apis sbb bg pnjam kat aku),last2 pkol 2suku br aku tdo...celik2 mate,da pkol 6.45..

aku msok larian ni pon sbb mantan presiden HACC,incik syah ridzuan A.K.A syah sudeyh yg iye2 ajk aku lari sesame ngan die..nk spport membe pnye psl,aku pon stuju je la..last2,die cancel nk lari..nk jge checkpoint lak katenye..aku pnyela geram taim tu..da la pelari2 yg ade sumenye wat2 muke power..(memg power pon)..nseb bek la ade ajee ngan bokop..xde la aku jadi kere sumbang kat situ..

lpas je cikgu Hasan lpaskan ktorg,c ajee lari sblh mnyblh ngan aku..ni antare dialog2 awal die b4 stat ktorg lari..

ajee-"dle,ko lari sesame ngan aku tau..aku da lame xlari jaoh2 ni"
aku-"orait2.."
ajee-"kite lari kat blakang2 je..dorg power2 doe"
aku-"orait2"

tp bile stat je lari,ajee tros tggalkan aku...memg siot pnye membe...

aku dpt no.........tah la..ak pon xtau..abes je lari,aku tros bla g cemare..c ajee dpt no 4,bokop lak dpt no 8..aku myb no belasan kot...ok la tu....

pastu pkol spuloh lbey kbod kol,soh dtg intec,men dodgeball..
aku memg geram kat c prahlad melayu tu (bkan prahlad nambiyaar klas ALG 12 Hamburg eyh)
sbb die baling bola kne tpat kat kpale aku...kalo ko bce blog ni (kompom ko xbce,sbb ko xknal aku pon),aku geram kat ko!!

tghri lak,msok umah antu..

takot?

haha..xtakot lgsg..klaka adela..

aku,zam,jawe,mc,jandal..

sesume komen yg uma antu tu xseram,tp prop die memg terbaek..

aku plg suke part yg last,sbb gaye antu ju-on tu memg mnjadi ar!(tp aku tetap xtakot..hee)

sblm blk,g kat booth bnatang exotic lak..aku berkenan kat binatang ni..name die SUGAR GLIDER...bkan sugar daddy,bkan sugar cane,bkan juge sugar love cookies tau..
bnatang ni ala2 chipmunk ar...nk lbey info?klik sini..xpon sini..ataupon sini..

mlmnye kua ngan hidayah,tgk solomon cane...

pkol 1 stgh br smpai cmare..lpak blik tv,tgk man u vs bolton...half time,blk bilik,tgk kbod nga bsoh bju...

tdo!!

tu la xtvt aku spnjg 27 mac 2010...sekian,time kaseh...

5 ulasan:

Mohd Nor Quiyyum berkata...

haha... tahniah weh sbb berjaye tamatkn larian.... ak cm bese la... menjadi abg bundle je la...

padle berkata...

pak,mlm td aku tetido ar...sori la xrply msg ko

Mohd Nor Quiyyum berkata...

xde hal la.... ak pon pastu trus tdo... ltih woo...

hidayah berkata...

hon, solomon kane lorh...best cite ;p

padle berkata...

erk..typing error lor...