14 Ogos 2011

ARMAN DAH TAK NAKAL LAGI.


background music-hari bersamanya-shiela on 7



di suatu malam yang sunyi..

arman teringatkan mamanya..

sudah seminggu arman tak jenguk mamanya di rumah..

sihat ke mama, arman pun tak tahu..

hati arman tergerak untuk menelefon mamanya..

arman melihat ke arah jam tangan CK celup yang dibeli dari The Mines..

sudah pukul 1.15 pagi..

"aku tak kira!aku mesti kol mama malam ni juga!"

tutt tutt..

tutt tutt..

tutt tutt..

di saat arman hampir meletakkan telefon bimbit sony ericssonnya, ada suara kedengaran dari telefonnya..

"angah?kenapa kol mama malam-malam ni?angah ada masalah ke?angah selseme ke? nak mama datang sana sekarang ke?"

"takde apape la mama..angah saja nak tanya khabar mama..mama sihat?"

"mama ok je..petang tadi baru lepas buat kuih raya."

"petang esok angah dah nak start exam.doakan angah ye.."

"hari-hari mama doakan angah.. angah belajar betul-betul tau..jangan lupa sahur..kalau nak apape kol je mama,nnt mama datang sana"

"............."

"angah selseme eyh..makan panadol,pastu terus tidur..esok sambung baca buku balik."

"ok,ma..bye,assalamualaikum."

tiba-tiba arman terasa sebak. entah kenapa arman merasakan yang dia terlalu merindui ibunya..

arman berlari ke bilik air dan menangis sepuas-puasnya...





mama, tunggu angah balik umah ujung bulan ni,kita kemas rumah sama-sama tau!^^

18 ulasan:

sara zainol berkata...

sweet story.. xramai bdk lelaki yg akan igtkan mama nye.. ! hehe

ILA HonEyBuNNy berkata...

sedihhh pulak baca kisah arman neh..

tetiba teringat mama jugak..

kalau sedih suka gak menangis dalam blik air..ehhehe

padle berkata...

Sara zainol-mom is my first girlfren!^^

aleen aiden berkata...

hai arman!keh3

Amna.Qadeeja berkata...

arman ni padle kan? xpe mama selalu tggu 'arman' kat umah. byk2 sbr :)

cik bulan berkata...

nomelnye arman tu..haha..wewitt

beluncas ^.^ berkata...

alohh .. teringat kat fmly i jugaa . miss them ! ..

kamarukom berkata...

dlu time skolah rendah xnk tulis krngan sedap2, la ni bru nk tulis ye! hahak

tomatokering :) berkata...

hihi nakalnye .. ;p

♥ adlin roshaida ♥ berkata...

hahahah comel jee

Anati Soki berkata...

oouh.. angah.. rindu mama ekh :) hehehe
comel

cik pulau berkata...

uikk.. nakal yer..
rindu mama lettew.. ^^,

penyejuk hati berkata...

sabar ye arman..lg 2 minggu je nak raya..jgn lupa pesan mama tu..blajar rajin2..jgn lupa sahur..^_^

Ain Zulaikha berkata...

hah memang mama tengah rindu angah, cepat ler balik ye hehe

zazaw berkata...

lama nyer sungguh aku tidak ke blog ini

HAHAHHA

Tanpa Nama berkata...

HANSEN- ROVE- RUSH- HEROIN.
ARYANS- ARNIE- BIDEN.
BERRIRO- METTETAL- HURE- SA.
REMY GROSS - " PUNKED".

Si MaTa BulAT berkata...

eh2 muka mama kamu mcm muka mak sedara kita la ;)

cik azeya berkata...

dah kemas rumah belom?