08 Disember 2009

incik kiub yg hebat!

hallo?wie geht es euch?
huhu..lame xckp deutsch sjk aku cuti sem ni...

ari ni aku nk gtau korg sume sumtink yg aku ley show off kat memembe aku yg slame ni dorg pndg rndah kat aku..dorg ingt aku ni xcukop hebat ke nk wat mende alah tu..

ni antare dialog mereke..


kbod-ala dle,ko blaja smpai sem 5 pon blom tntu dpt buat pnye...

bapak-ek eley,mende senang camni pon ko xley nk buat ke..

jandal- udah2 la tu dle..

azwan- blaja lg dle,buat smpai bole..(taim die cakp tu,jam da pkol 3 pg)



aku xpuas ati...aku tanam tekad,cuti sem nnt,aku nk setelkan mende tu smpai la aku bjaye dgn cmerlangnye..!ni la impian aku..aku sggup xtdo,xmkn,xtext awek aku,smate2 nk blaja mende ni..

taim kat kolej dl, kbod,asyiq ngan azwan je yg aja aku, tp memasing pkai kaedah laen2..penin aku dbuatnye..kat bilek,kbod aja care len..kat rafi bistro, asyiq aja care len,azwan dtg bilik aku,die pon aja care len...kompius aku dbuatnye...

stat je cuti sem, aku blaja la buat mende tu..kat uma ade 2 mende alah tu..1 yg kcik,1 lg yg besa..tp dsbbkan xde sape yg gheti men bende tu,so bnde tu pon terbiar je la kat penjuru uma aku...

mase balek uma wan aku kat klang, taim tgh mkn kat kdai nurul (fav spot memakcik aku..mklm la,tokei die kamceng ngan dorg..kak nurul name die), ak mnx la c aidil aja aku..die pon ngan muke bggenye tnjuk la step2 yg perlu diambil tok mnyiapkan mende tu..nk tau step die?

1st step-wat bntuk +

2nd step-setelkan bhgn atas bg sama kaler

3rd step-setelkan bhgn tgh lak

4th step- kalo ade bntuk 7, gune formule 'up,in,back,out,back invrted,down'

5th step-kalo bentok I, formule ni lak..'up.in,down,in,up,in,in,down'..buat smpai dpn bntuk ikan..teroskan dgn formule ni smpai la dpt sume nye same kaler..

6th step-ni la step yg pling ngeri..nme step ni 'MASUK KUBUR'(mama yg introduce nme step ni)
memule bdiri,pastu baring,potong kpale,pusing blakg 360',msok kpale balek,bdirikan die,masok kubur,pusing balek bakg 360'...

7th step-ni la step pghabisan..memule pusing ats kiri 2kali,pastu pgang yg atas,pusing yg bwh ke kanan,pastu turunkan belah atas kanan ngan kiri ke bwh, pastu pusigkan bhgn dpan 2kali, naikkan balik yg belah atas td,pusingkan yg dpan ke kiri...

SIAP!!!!!

akhirnye,tanggal 1/12/2009, aku bjaye mnyiapkan mende ni..betape bggenye aku,ibaratnye mcm ak dpt offer letter msok saser balek..hoho...

ni bukan nk bgge diri ke ape,tp ak nk share je la ngan korg..rekod pribadi aku tok siapkan mende ni ialah 2mnet 13 saat..ok la tu kan tok seorg beginner cam aku ni...

so moral of da story, jan la mudah berputus ase..walaupon ite gagal di kali ke 9,cube lg tok kali yg ke 10..kalo gagal kali ke 10,wat lg kali ke 11..kalo gagal gak.......buat lg smpai bjaye..

skang ni dlm fmily aku cme aku,adek aku ngan mama da pndai buat..korg nk tau, mama kan,abes msak je tros ngadap mende tu,smbil tgk cite sekar pon ley men bende tu,sblm tdo pon nk men bende tu gak,smpai abah aku tensen..hehe..tp skang ni mama da pndai buat,so mama da jarang men...

skang ni along pon nga berjinak2 nk masterkan 1st step..bgos2..ade pningkatan dlm fmily aku...

korg lak cane?

aritu,dgr cite cik hidayah khazani pon de buat gak,tp skang ni snyap je...da ilang smgt ke nk men bende tu...hoho..bkak sem nnt i aja u ye hon...tp u kne blanje i roti baka kat pakli tau..hehe









ini la die mende alah tu...mse aku kcik2,aku ingtkan mende ni cume tok org genius je..ghupe nye mende ni sng je nk men,cumenye korg kne saba la,jan jd cam seseorang tu,xdpt siapkan mende ni,dicampaknye mende ni kat dinding..(aku la tu..hoho)

ni target aku pas abes a-level..tp hrge die mhal ar..dkat 40 inggt...

2 ulasan:

FeeQa berkata...

reti buat satu side je cube ni.
haha ;D

Nur Hidayah berkata...

hon, i need one-on-one tutoring...