13 Januari 2010

mood BERKABUNG

mggu ni memg 1 mggu yg pnuh ngan kisah duka..lgsg xde kisah yg menggembirakan hati ini..

isnin,11/1/2010
aku dpt paper exam last sem.aku da bole agak result die..TERUK GILE NAK MATI!
aku nk gtau kat mama ngan abah pon cam takot2 je..tp aku da gtau awl2 yg sem lpas memg aku xbape cncentrate sgt ngan final sem nye exam sbb aku de external exam yg lg penting..result AS kua 25/1 ni..hrp2 jan la dpt brite duke


selasa,12/1/2010
ptg tu,aku br pas men ftsal.nek2 bilik je,aku tros dpt kol dari mama.ingtkan mama sesaje je nk tnye kaba aku.ghupenye mama nk gtau yg kucing betine ksygn aku,KAKAK, da mati.seram sejuk bdan aku.aku memg syg sgt kat KAKAK,sbb die satu satunye kucing betine yg pnah dibela kat uma aku.slame ni,kalo ade je kucing btine yg msok uma,knfirm kne hambat ngan abah..tp KAKAK ni laen sket..abah pon syg kat die..dlm byk2 fmily aku,kakak yg plg manje ngan aku,smpai kgkdg adik aku pon jelez tgk KAKAK asek nk memanje ngan aku je..slalunye kalo ngan org len,KAKAK memg xngam,tp kalo ngan aku,aku pggil skali je,die tros lari kjar aku..serius ni beb,aku xtipu..aku hmpir mnangis kat dlm bilik air bile mngenangkan kucing ksygn aku yg da xde lg kat dunie ni..KAKAK,angh syg KAKAK smpai bile2..


nmpak x kucing aku?KAKAK duk kat atas ribe adik aku..


rabu,13/1/2010
tghari,dlm pkol 12 stgh,time tu nga klas deutsch..tetibe mama kol.memule aku xmo angkt,tp mc soh aku angkat jgak,mane la tau urgent ke..rupe2nye memg btol urgent. along accident!
skali lagi bdan aku seram sejuk.aku tros dcide nk p hspital pas klas deutsch. nsib bek la ade HOZEFA ZAMER a.k.a ZAM.die la yg anta aku dari INTEC balek ke kolej,sbb aku xbwk moto p INTEC..time kasih la bebyk ZAM..
smpai2 je kat kolej,aku nek bilik,amek kunci moto,pastu tros bertolak p HTAR KLANG. smpai2 je kat hspital,aku tros tpon abah,nk tau no wad along.abah cakap along kat wad 3B.aku nek la tgge,sbb kalo nk tggu lif,memg byk la dose2 aku sbb asek mncarut je time tggu lif.smpai di wad 3B,aku nmpak fmily aku,mak long,mak lang,pak lang, ngan pak cik job nga tggu along..aku tgk along tlantar je kat ats katil.time tu idung along br pas kne cuci ngan jahit. mama cakap along mraung2 mase idung die kne cuci. meremang bulu roma aku bile tbayang nurse2 yg xde blas ksihan nga cuci luke2 kat idung along.
tetibe ngan xsemene2 aku meng'offer'kan diri aku tok jage along mlm tu.memule mama cam xbg sbb bsoknya aku ade klas. aku pon pujuk la mama.aku ckp,bsok kalo xdtg klas pon xpe. agpon aku ksian tgk mama.wlaupon mama xnangis,tp aku tau dlm ati mama,mama sdih tgk anak sulung die xcident.mak long pon de gtau aku yg mama asek nangis je mase along odw dari hsptal bnting ke hsptal klang.kalo da namenye pon ibu,msti la sdih kalo anak die dtimpe kmalangan kan...
ptg tu,dlm pkol 5stgh,kaum krabat aku rmai yg dtg mlawat along.memule mak uteh,pastu anak2 mak lang,kcuali baby je yg xde sbb die da blk uitm mlake,pastu pakcik job lak dtg ngan makcik zura.cik din ngan cik inong pon dtg gak dari banting..stgh jam pastu,kak long ya ngan abg mie dtg..c nazreen ngan sara ade gak,tp guard xbg bdak under age msok...
tepat pkol 7.40,guard suroh sume plawat kluar dari hspital..sblm mama blk bnting,mama psan soh jage along leklok.abah pon bg aku duit sket soh dinner..
pkol 8 stgh,tetibe wak yunus dgn muke slambe msok wad,jmpe along..pdhal guard da marah die soh kua sbb wktu mlawat da abes..wak yunus memg camtu..die bwk waffle ngan buah..nsib bek along nak mkn waffle tu sbb dr pg along xmkn apape lg..
lpas wak yunus blk je,keadaan dlm wad tros jd sunyi..mklm la..hospital la katekan..ade tv,tp xdgr suare..aku pon duk la sbla along,tlg2 apape yg patot..
aku ghase smpai sini je la aku ley cite.aku pon da nantok ni,mlm td xdpt tdo nyenyak..first time tdo kat hspital agknye..
tp sblm tu,ade la sket gamba2 yg aku amek dr pak cik job..

along dlm ambulance

along jeffrey smpat dtg kjap,tolong along

along stil dgn uniform manager mcd

nga briefing psl ape tah

along da tuka uniform

so skang ni aku nk pesan kat diri aku sndiri,atau sesape je la yg ghase2 nk bce psanan ni,lenkali sblm nek moto,pkai helmet siap2..kite mane la bole nak jgke bile kmalangan bole blaku...so,beringat la sblm kne..


4 ulasan:

Nawal Atifah berkata...

aik,xcdent kt ner??
cne ley xcdnt??

Nur Hidayah berkata...

hope ur along is doing fine...
i'm here for u if u need anything...
send my regards to ur mama...xoxo

padle berkata...

accident kat dpan kdai tete..

Syafiqah berkata...

bru bace entry ney..
sabar ek..
xsangke dlm seminggu, mcm2 ley jd..

kes 1 : dont give up..i know u can do it much much better.. ;)

kes 2 : cedihnye!xdpt bayangkan cane kalo kuning pon pergi..da la da tua..kalo die nak pergi gak, hopefully time tu org de kat rumah..

kes 3 : cane ley xcident?da ok lom?
kem salam family.. :)