03 Februari 2012

KENAPA KALAU?

*gambar diambil dari google



kenapa kalau kau suka tengok video kanak-kanak comel di youtube, kau akan digelar PEDO oleh kawan-kawan kau?

kenapa kalau kau makan megi atau mee segera, kau akan dilabel miskin atau save budget?

kenapa kalau kau minum air suam atau air kosong, kau akan dituduh jimat duit?

kenapa kalau kau ramai kawan perempuan, kau akan dilabel playboy?

kenapa kalau kau punya ramai follower di twitter atau blog, kau dianggap 'retiss' atau popular?

kenapa kalau kau dengar lagu "cinta muka buku", kau akan sing along lagu tu,walaupun di dalam hati, meskipun kau tak suka dengan penyanyi lagu tu?

kenapa kalau aku pergi MPH beli novel guna baucer buku 1Malaysia, gadis-gadis akan usha aku dengan pandangan yang sangat annoying?

kenapa kalau?


2 ulasan:

Bazilah berkata...

kenapa kalau aku bace je post ni aku rase nak like?

kay_are berkata...

kenapa single student af8 tempat ketiga tajuk die mesti kenapa?